Adakah Quantum Metal Patuh Syariah?

Adakah produk Quantum Metal Sdn Bhd (‘QM’) mematuhi Syariah?
Ya, produk Quantum Metal diaudit oleh Tawafuq Consultancy untuk lafaz Syariah di mana ia adalah pematuhan kepada Dokumen Polisi Syariah.

Semua produk Quantum Metal Sdn Bhd diaudit sepenuhnya, dikawal selia, diperakui dan diiktiraf oleh pelbagai pakar dan penasihat syariah dan Tawafuq yang dikawal selia oleh pihak pengawal selia.

 

Siapakah Tawafuq?

Tawafuq Consultancy (“Tawafuq Consultancy”) ialah Suruhanjaya Sekuriti Malaysia (SCM) & Suruhanjaya Koperasi Malaysia (SKM) yang diluluskan oleh kewangan Islam dan firma latihan, penyelidikan dan perundingan yang berdedikasi halal dengan kehadiran di Malaysia dan Oman . Ia juga disenaraikan sebagai firma penasihat Syariah pilihan untuk Malaysia Digital Economy Corporation (“MDEC”​). Ia adalah ahli yang berbangga dengan Rangkaian Institut Latihan Kewangan Islam (“NIFTI”), rangkaian global 64 institut latihan kewangan Islam dan ahli komuniti Pusat Kewangan Islam Antarabangsa Malaysia (“MIFC”​).

Dengan kewangan Islam yang berpengalaman, terlatih, dan berkelayakan profesional halal dan perunding Syariah di dalam firma, Tawafuq Consultancy menawarkan kursus latihan awam dan dalaman yang komprehensif, penyelidikan berkualiti, perundingan yang terkini dan bersepadu dengan baik.

Baru-baru ini dianugerahkan “Firma Penasihat Syariah Hujung-ke-Hujung Terbaik 2019” oleh Kewangan Antarabangsa, ia menyediakan perkhidmatan kepada badan kawal selia, agensi kerajaan, institusi kewangan, syarikat pengurusan dana, sektor korporat, institusi pengajian tinggi dan orang awam secara amnya dalam bidang perbankan Islam, pasaran modal Islam, Takaful, pengurusan kekayaan Islam, pengurusan aset, Syariah, dan lain-lain meliputi pelbagai benua di seluruh dunia seperti Asia Tenggara, MENA, dan Afrika.

 

 

Dapatkan Akaun Simpanan Emas Anda

Daftar Sekarang

Klik Disini

Anda juga boleh Call / WhatsApps ke 60136770282. Kami Sedia membantu anda sehingga berjaya.

You may also like

Leave a comment