Program Kesedaran Pelabur Tingkat Imu Celik Kewangan

TAHNIAH QUANTUM METAL!

Investor Awareness Program ini telah mendapat liputan meluas dan memberikan pengetahuan dan kesedaran kepada masyarakat tentang pelaburan dan aktiviti kewangan yang sah serta patuh syari’ah di samping memberi pengiktirafan kepada QM.

Program ini bukan sahaja berkenaan kesedaran, tetapi secara tak langsung memberi gambaran jelas dan nyata bahawa Quantum Metal adalah platform yg baik serta selamat untuk disertai sekali gus menyangkal dakwaan sesetengah pihak yg memandang serong tentang QM.

Klik di bawah untuk baca full artikel dari akhbar2 tempatan

Adakah Quantum Metal Patuh Syariah?

Adakah produk Quantum Metal Sdn Bhd (‘QM’) mematuhi Syariah?
Ya, produk Quantum Metal diaudit oleh Tawafuq Consultancy untuk lafaz Syariah di mana ia adalah pematuhan kepada Dokumen Polisi Syariah.

Semua produk Quantum Metal Sdn Bhd diaudit sepenuhnya, dikawal selia, diperakui dan diiktiraf oleh pelbagai pakar dan penasihat syariah dan Tawafuq yang dikawal selia oleh pihak pengawal selia.

 

Siapakah Tawafuq?

Tawafuq Consultancy (“Tawafuq Consultancy”) ialah Suruhanjaya Sekuriti Malaysia (SCM) & Suruhanjaya Koperasi Malaysia (SKM) yang diluluskan oleh kewangan Islam dan firma latihan, penyelidikan dan perundingan yang berdedikasi halal dengan kehadiran di Malaysia dan Oman . Ia juga disenaraikan sebagai firma penasihat Syariah pilihan untuk Malaysia Digital Economy Corporation (“MDEC”​). Ia adalah ahli yang berbangga dengan Rangkaian Institut Latihan Kewangan Islam (“NIFTI”), rangkaian global 64 institut latihan kewangan Islam dan ahli komuniti Pusat Kewangan Islam Antarabangsa Malaysia (“MIFC”​).

Dengan kewangan Islam yang berpengalaman, terlatih, dan berkelayakan profesional halal dan perunding Syariah di dalam firma, Tawafuq Consultancy menawarkan kursus latihan awam dan dalaman yang komprehensif, penyelidikan berkualiti, perundingan yang terkini dan bersepadu dengan baik.

Baru-baru ini dianugerahkan “Firma Penasihat Syariah Hujung-ke-Hujung Terbaik 2019” oleh Kewangan Antarabangsa, ia menyediakan perkhidmatan kepada badan kawal selia, agensi kerajaan, institusi kewangan, syarikat pengurusan dana, sektor korporat, institusi pengajian tinggi dan orang awam secara amnya dalam bidang perbankan Islam, pasaran modal Islam, Takaful, pengurusan kekayaan Islam, pengurusan aset, Syariah, dan lain-lain meliputi pelbagai benua di seluruh dunia seperti Asia Tenggara, MENA, dan Afrika.

 

 

Dapatkan Akaun Simpanan Emas Anda

Daftar Sekarang

Klik Disini

Anda juga boleh Call / WhatsApps ke 60136770282. Kami Sedia membantu anda sehingga berjaya.

Menjadi Jutawan Bersama Quantum Metal

 

Antara income perunding Quantum Metal di bawah rangkaian Gold Millionaire Group

Beliau berkata:

“MasyaAllah…sepanjang sy terlibat dgn bisnes network…ni 1st time saya dapat tengok orang withdrawal one shot RM1juta dengan syarikat dan saya pun tak pernah tengok mana-mana orang yang buat network request withdrawal oneshot RM1juta.

Kebanyakkan syarikat kalau nak request jumlah yang banyak-banyak ni mesti akan bagi alasan, bagi point suruh register orang baru la, kena tunggu 2 minggu sebab jumlah besar tapi QM steady…pagi request withdrawal, petang duit dah mendarat dalam akaun dah.👍👍👍

Ini untuk test syarikat dari segi kecairan aset. Kalau ada emas fizikal 3.5kg belum tentu boleh cair sekaligus…jika ada rumah atau tanah nilaian RM1juta pon confirm tak boleh nak dicairkan jadi duit dlm masa sehari… semoga kita semua dapat sesuatu dari testimoni ok🤲🤲🤲👍👍👍”

 

Dapatkan Akaun Simpanan Emas Anda

Daftar Sekarang

Klik Disini

Anda juga boleh Call / WhatsApps ke 60136770282. Kami Sedia membantu anda sehingga berjaya.

Dato Lim Khong Soon, Pengasas Quantum Metal Sdn. Bhd. Memenangi Anugerah Kewangan Antarabangsa 2022

Kuala Lumpur, Malaysia – (NewMediaWire) – 15 Februari 2023 – Quantum Metal Sdn. Bhd. dengan bangganya mengumumkan bahawa Pengasasnya iaitu Dato Lim Khong Soon telah memenangi Anugerah Kewangan Antarabangsa 2022 sebagai syarikat logam berharga paling inovatif untuk pembangunan teknologi dan perkhidmatannya, penyelesaian sistem perdagangan logam berharga bank di seluruh dunia.

Read More