Blog

Two columns masonry with sidebar

Program Kesedaran Pelabur Tingkat Imu Celik Kewangan

TAHNIAH QUANTUM METAL!

Investor Awareness Program ini telah mendapat liputan meluas dan memberikan pengetahuan dan kesedaran kepada masyarakat tentang pelaburan dan aktiviti kewangan yang sah serta patuh syari’ah di samping memberi pengiktirafan kepada QM.

Program ini bukan sahaja berkenaan kesedaran, tetapi secara tak langsung memberi gambaran jelas dan nyata bahawa Quantum Metal adalah platform yg baik serta selamat untuk disertai sekali gus menyangkal dakwaan sesetengah pihak yg memandang serong tentang QM.

Klik di bawah untuk baca full artikel dari akhbar2 tempatan

Adakah Quantum Metal Patuh Syariah?

Adakah produk Quantum Metal Sdn Bhd (‘QM’) mematuhi Syariah?
Ya, produk Quantum Metal diaudit oleh Tawafuq Consultancy untuk lafaz Syariah di mana ia adalah pematuhan kepada Dokumen Polisi Syariah.

Semua produk Quantum Metal Sdn Bhd diaudit sepenuhnya, dikawal selia, diperakui dan diiktiraf oleh pelbagai pakar dan penasihat syariah dan Tawafuq yang dikawal selia oleh pihak pengawal selia.

 

Siapakah Tawafuq?

Tawafuq Consultancy (“Tawafuq Consultancy”) ialah Suruhanjaya Sekuriti Malaysia (SCM) & Suruhanjaya Koperasi Malaysia (SKM) yang diluluskan oleh kewangan Islam dan firma latihan, penyelidikan dan perundingan yang berdedikasi halal dengan kehadiran di Malaysia dan Oman . Ia juga disenaraikan sebagai firma penasihat Syariah pilihan untuk Malaysia Digital Economy Corporation (“MDEC”​). Ia adalah ahli yang berbangga dengan Rangkaian Institut Latihan Kewangan Islam (“NIFTI”), rangkaian global 64 institut latihan kewangan Islam dan ahli komuniti Pusat Kewangan Islam Antarabangsa Malaysia (“MIFC”​).

Dengan kewangan Islam yang berpengalaman, terlatih, dan berkelayakan profesional halal dan perunding Syariah di dalam firma, Tawafuq Consultancy menawarkan kursus latihan awam dan dalaman yang komprehensif, penyelidikan berkualiti, perundingan yang terkini dan bersepadu dengan baik.

Baru-baru ini dianugerahkan “Firma Penasihat Syariah Hujung-ke-Hujung Terbaik 2019” oleh Kewangan Antarabangsa, ia menyediakan perkhidmatan kepada badan kawal selia, agensi kerajaan, institusi kewangan, syarikat pengurusan dana, sektor korporat, institusi pengajian tinggi dan orang awam secara amnya dalam bidang perbankan Islam, pasaran modal Islam, Takaful, pengurusan kekayaan Islam, pengurusan aset, Syariah, dan lain-lain meliputi pelbagai benua di seluruh dunia seperti Asia Tenggara, MENA, dan Afrika.

 

 

Dapatkan Akaun Simpanan Emas Anda

Daftar Sekarang

Klik Disini

Anda juga boleh Call / WhatsApps ke 60136770282. Kami Sedia membantu anda sehingga berjaya.

Menjadi Jutawan Bersama Quantum Metal

 

Antara income perunding Quantum Metal di bawah rangkaian Gold Millionaire Group

Beliau berkata:

“MasyaAllah…sepanjang sy terlibat dgn bisnes network…ni 1st time saya dapat tengok orang withdrawal one shot RM1juta dengan syarikat dan saya pun tak pernah tengok mana-mana orang yang buat network request withdrawal oneshot RM1juta.

Kebanyakkan syarikat kalau nak request jumlah yang banyak-banyak ni mesti akan bagi alasan, bagi point suruh register orang baru la, kena tunggu 2 minggu sebab jumlah besar tapi QM steady…pagi request withdrawal, petang duit dah mendarat dalam akaun dah.👍👍👍

Ini untuk test syarikat dari segi kecairan aset. Kalau ada emas fizikal 3.5kg belum tentu boleh cair sekaligus…jika ada rumah atau tanah nilaian RM1juta pon confirm tak boleh nak dicairkan jadi duit dlm masa sehari… semoga kita semua dapat sesuatu dari testimoni ok🤲🤲🤲👍👍👍”

 

Dapatkan Akaun Simpanan Emas Anda

Daftar Sekarang

Klik Disini

Anda juga boleh Call / WhatsApps ke 60136770282. Kami Sedia membantu anda sehingga berjaya.

Dato Lim Khong Soon, Pengasas Quantum Metal Sdn. Bhd. Memenangi Anugerah Kewangan Antarabangsa 2022

Kuala Lumpur, Malaysia – (NewMediaWire) – 15 Februari 2023 – Quantum Metal Sdn. Bhd. dengan bangganya mengumumkan bahawa Pengasasnya iaitu Dato Lim Khong Soon telah memenangi Anugerah Kewangan Antarabangsa 2022 sebagai syarikat logam berharga paling inovatif untuk pembangunan teknologi dan perkhidmatannya, penyelesaian sistem perdagangan logam berharga bank di seluruh dunia.

Read More

Updates Ringkas Dari Pejabat Dato Lim

 

✅ Rata-rata tahu tentang dan ambil tahu tentang BNM atau patuh syariah.

Tapi ramai tak tahu,

✅ Quantum Metal turut dinobatkan sebagai antara anugerah syarikat terbaik yang berdaftar & mendaftarkan serta membayar cukai pendapatan kepada kerajaan Malaysia.

✅ Dan anugerah ini juga di bawah jabatan perisikan & profiling LHDN, antara jabatan yang berprofil tinggi bagi mereka yang tahu & ambil tahu tentang lembaga yang paling ditakuti oleh businessman di Malaysia 😂

Tahniah Quantum Metal 👏👏👏

 

Dapatkan Akaun Simpanan Emas Anda

Daftar Sekarang

Klik Disini

Anda juga boleh Call / WhatsApps ke 60136770282. Kami Sedia membantu anda sehingga berjaya.

Quantum Metal Story started 2000

Quantum Metal Story started 2000

Quantum Metal Exchange Inc. (QMEI) ialah syarikat induk dengan kapasiti fintech berasaskan jongkong, memperkasakan orang ramai dan perniagaan dari hulu ke hiliran industri logam berharga melalui teknologi termaju dan penyelesaian korporat termaju.

QMEI memudahkan produk pelaburan digital yang disokong oleh logam berharga, melalui penyelidikan dan pembangunan yang sistematik, dengan ekosistem universiti korporat yang menyokong yang bukan sahaja memastikan pertumbuhan global yang berterusan tetapi juga kemampanan perniagaan.

Read More

Saya beli EMAS ni hanya untuk suka-suka sahaja Bang..

 

🔹 Biasanya, mereka yang membeli emas hanya untuk suka-suka ni, mereka ni antara golongan yang tidak serius tentang pentingnya ilmu tentang emas.

🔹 Ada juga di antara mereka mungkin tak tahu macam mana nak ‘mengfungsikan’ emas yang mereka ada.

🔹 Masalah yang besar bakal berlaku apabila mereka berhadapan dengan keadaan terdesak untuk menggunakan ‘wang tunai’ di saat memerlukan dan Lebih menyedihkan mereka jual dalam keadaan rugi.

🔹 Manakala bagi yang mempunyai kewangan yang sudah cukup kukuh, mereka bakal berhadapan dengan masalah besar sekiranya mereka merasakan emas adalah tidak penting & ia hanyalah suatu bebanan untuk menyimpannya. Oleh sebab itu, mereka bertindak untuk menjual emas tersebut tanpa berfikir panjang. Sedangkan emas adalah alat persedian sewaktu berlaku kegawatan ekonomi, politik dan kewangan.

Anda semua pula macam mana? Emas ni penting atau tidak buat anda?

Sertai Kami. Klik Disini untuk daftar percuma https://bit.ly/3OEnGqg

PM untuk bantuan sokongan Gold Millionaire Group https://www.wasap.my/+60136770282/emasqm

 

 

#emasfizikalquantummetal #physicalgoldquantummetal #emasfizikal #physicalgold #pelaburanemasmalaysia #goldinvestmalaysia #pelaburanemas
#gandakanemas10x #goldmillionairegroup #economicrecovery

 

Gold Asset Enhance (GAE)

GAE (Gold Asset Enhance)
– Tempat untuk menggandakan simpanan Emas 5x & 10x Ganda.
.
✅ (GAEx5)
ANDA 🙋 Beli (1 unit), 🏦QM gandakan (4 unit), menjadikan ANDA memiliki (5 unit)
.
✅ (GAEx10)
ANDA 🙋 Beli (1 unit), 🏦 QM gandakan (9 unit), menjadikan ANDA memiliki (10 unit)
.
🟥 (5 &10) unit inilah menjadi simpanan emas ANDA yang menjadi pelaburan emas di QM.
.
🟥 Modal kecil,tapi dapat unit ATAU gram emas yg banyak.
.
🟥 Spread Belian – (4% untuk GAEx5) dan (3% untuk GAEx10)
.
🟥 Management fee 3.5 % untuk 1 tahun.
👉 GAEx5 dibayar masa penamatan akaun.
👉 GAEx10 dibayar semasa belian GAE.
.
🟥 Untung/rugi bergantung kepada harga Emas Dunia (LME)
.
🟥 Sesuai kepada mereka yang mahu mengandakan simpanan emas menjadi (5× & 10× Ganda)
.
🟥 Keuntungan lebih cepat untuk masa pendek sederhana & panjang.
.

#emasfizikalquantummetal #physicalgoldquantummetal
#emasfizikal #physicalgold #pelaburanemasmalaysia #goldinvestmalaysia #pelaburanemas
#gandakanemas10x #goldmillionairegroup #economicrecovery

Bagaimana Nak Melabur Emas & Tingkatkan Keuntungan Emas?

How to invest Gold and Maximize your returns | What is Quantum Metal?

Why invest in gold? Gold is one of the favorite investment for people since long time ago. Today it remains a safe haven when people think the market will crash. For some this is the best investment ever while for some it’s the worst. Nonetheless, it remains a popular investment amongst many Malaysians and Asians.

Read More